Map creator

In jos

Map creator

Mesaj  Administrator la data de Lun Dec 17, 2007 5:11 pm

Valve hammer editor

Hammer este un program cu ajutorul caruia POTI crea harti de counter-strike. suna promitator dar mai intai trebuie sa invatam acest program .
Mai intai avem nevoie de:
1) hammer valve editor ( link)
2) cs_expert-tom ( link )

acum ca avem programele, instalati hammer valve editor iar cs_expert-tom il dezarhivati. Fisierul cs_expert-tom793b.fgd impreuna cu folderul sprites , vor fi copiate direct in C:\program files\hammer ( am dat exemplu .. copiati-le in folderul unde ati instalat hammer-ul)
Va rog inainte de toate , sa configurati hammer astfel:

TUTORIAL CONFIGURARE VALVE HAMMER EDITOR(by RedFighter)

PENTRU INCEPUT PORNIM VALVE HAMMER EDITOR SI SELECTAM TOOLS -> OPTIONS DUPA CARE VOM CONFIGURA PROGRAMUL ASTFEL:

la general ->

https://redcdn.net/ihimizer/img329/5472/configurare1lb7.jpg

la 2D views ->

https://redcdn.net/ihimizer/img147/8499/configurare2da3.jpg

la 3D views ->

https://redcdn.net/ihimizer/img244/7279/configurare3mr1.jpg

la textures ->

https://redcdn.net/ihimizer/img244/5236/configurare4xe6.jpg

la game configurations ->ATENTIE !! folderul "RMF DIRECTORY" sa NU fie acelasi cu "place compiled maps" de la "build programs

la Build Programs ->ATENTIE !! folderul "placed compiled maps" sa NU fie acelasi cu folderul "RMF directory" de la "GAme configuration"[/quote]

Acum, dupa aceasta configurare, sa va prezint pe scurt elementele din �tool Box� de la hammer :1) Selection tool (unealta de selectare) : Cu ajutorul acestei �unelte� poti selecta "brushes" si "enitiys" prezente pe harta. Un obiect selectat apare cu culoarea rosie
2) Zoom tool ( unealta de marire) : Cu ajutorul aceste unelte poti mari/miscora imaginea. puteti face acelasi lucru �invartind de scrolul mouse-ului�
3) Camera tool : cu ajutorul acestei unelte, putem privi de jur imprejur sin e putem �deplasa� pe harta in constructie
4) Entity tool : cu ajutorul acestei unele puteti crea entitati [(jucatori (terro/counter), light(becuri pentru a avea lumina pe harta .. ) armoury entity (grenade, arme) ].
5) Brush tool : Cu aceasta imagini practic construiesti harta . cu aceasta unealta poti construe : podea, pereti, tavan, cer, cutii, poduri, scari)
6) Texture app. Tool ; cu aceasta unealta aplicam texturi obiectelor
7) Sa nu fie confundata cu "Texture App". Aceasta va aplica texturile obiectului selecatat curent.
Cool Apply DECALS tools. Cu ajutorul acestei unelte aplici �texturi� pe un obiect deja existent , fara a crea unu. Spre exemplu pe un perete puteti aplica texturi de geam
9) Clipping tool. Cu aceasta unealta impartiti, taiati bucati din pereti. este greu de utilizat Very Happy dar cam asta face
10) NU este importanta
11) Idem 10)


Acum sa incepem crearea hartilor.

Dati FILE -> new

Mai inati dati un click pe �brush tool� dupa care desenati un patrat , de preferinta in casuta TOP (x/y). va arata cam asa:Aceasta este baza.
Acum sa �desenam� peretii si tavanul.:Dupa ce am sesenat peretii, vom desena �tavanul� (cerul)Acum inchidem harta , aplicand un perete NOU , pentru a forma �un cub�Cu ajutorul uneltei �camera�, intram in acel cub si incepem sa modelam harta. adica sa ii aplicam texturi :Arata oribil, nu? Haide sa facem sa NU mai arate asa. mai intai cu �selection tool� facem click pe unul din pereti, dupa care apasam SHIFT+A pentru a aplica texturi. Facem click pe browse si alegem de acolo textura. EU am ales podeaua.asa ca voi cauta �floor�Acum dam dublu-click pe textura aleasa si apoi APPLY.si iata rezultatul:Dupa aceasta opretaie, facem acelasi lucru si la pereti, dupa care trecem la �cer�
Pentru a avea cer cu nori , vom aplica la �tavan� (peretele de sus), textura � sky �. si va arata cam asa:Acum vom aplica �entitati�
Incepem cu oamenii, dupa care vom aplica becuri si armura:
Selectam unealta �ENTITY� si merge �top(x\y) si da-m un click, urmat de enter. Dar sa avem grija si in partea SIDE sa fie deasupra podelei cu putin.:
Ar trebui sa arate cam asa, daca ati facut setarile de la inceput la fel ca si mine:Acum mai creem o entitate in coltul opus, dupa care, cu selection tool facem click pe cel de al2-lea om si apasam ALT+ENTER si selectam info_player_deathmatch , pentru a il transforma in terroristAcum ca avem oameni, aplicam si niste becuri pentru a avea lumina. cum facem? Foarte simplu:
Cu unealta entity creem entitati, dupa care apasand ALT+ENTER le vom selecta clasa: �light�

Aplicam cateva becuri, in functie de dimensiuni.. acestea trebuiesc sa fie asezate la semiinaltime : undeva la 3 sferturi din distanta dintre podea si cer :Acum aplicam si armura, dupa care terminam �prima noastra harta�
Armura la fel se aplica, cu entity tool, insa aceasta trebuie plasata undeva FOARTE APROAPE DE PODEA, DEASUPRA PUTIN si la clasa (dupa ce apasam ALT+ENTER) selectam armoury_entity. :
la count = numarul de gloante
la item = arma dorita (numele)

Arata cam asa harta noastra pana acuma :Pentru a putea juca pe harta , adica sa o transformam in .bsp, dati file -> RUN
Acum selectati TOTUL normal si dati OKCand va apare asa , inseamna ca este gata compilarea :Acum copiati harta din folderul cum numele TERMINATE ( in configurarea mea) in cstrike/maps si porniti jocul.
Lucruri mai complexe:

Cod:
CUM creem o scara?

Scara:

Multe harti folosesc scarile pentru a te �catara� pe pereti, pe cladiri. Cum sunt facute aceste?! Foarte simplu.
Mai intai creem un block cu unealta �brush�. Acestuia ii vom aplica textura �ladder�, dupa care apasam ctrl+t si ii selectam func_illusinary iar la �Render mode selectam Solid.

Acuma vom creea �motorul� scarii , adica ceea ce ne permite san e cataram pe scara. Cum facem asta?! Simplu .
Mai intai creem un alt block de aceleasi dimensiuni cu cel al scarii, pe care il lipim de scara. Acestui block ii aplicam textura originala AAATRIGGERR (cea roz cu semnul half life). Dupa aceea selectam acest block si apasam cstrl+t si selectam func_ladder.
NU uitam ca acest block, trebuie aplicat pe fat ape care se va urca pe scara , adica in fata scarii, lipit de ea.Cod:

Cum taiem un perete ?!
Este cel mai complex procedeu din hammer editor, dar merita s ail invatati. Mai intai creem un block, cu unealta brush, aplicam o textura la alegere, si incepem.
Selectam peretele iar cu unealta Clipping incepem sa taiem peretele astfel:
-> daca vrem sa il taiem, dam un singur click pe clipping tool si incepem taierea
-> daca vrem sa facem un �vizor� prin perete, gen fereastra, dam 3 click-uri (click-urile le da-m dupa ce stabilim linia. Dupa ce ati trasat o linia cu mouse-ul, apasati ENTER

Cod:
Taiere directa:Cod:
Decupare:Sa ne axam pe procedeul de decupare interioara. Deci dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, am inceput prin trasare primei linii. Acum sa incepem sa trasam si urmatoarele linii ca si in imaginile urmatoare:Dupa ce am executat aceste procedee, dam un click pe bucata din mijloc, si ii dam delete. Asa va ramane un locas gol.
Cod:
Cum creem un perete rotund


Mai intai selectam unealta brush, iar in partea dreapta selectam de la objects, in loc de block selectam cylinderDupa aceea puteti crea o forma rotunda, la fel ca si cum ati creea un block
La faces, selectati numarul de fete laterale. Cam cate colturi sa zic asa, sa aiba piesa.

https://redcdn.net/ihimizer/img147/5864/zidrotund2cv4.jpg

CUM INTRODUCEM O POZA CA TEXTURA IN HAMMER VALVE EDITOR

Mai intai avem nevoie de:
1) hammer valve editor ( link si link 2)
2) half life logo creator ( link si link 2)
3) wally ( link si link 2 )

Acum, dupa ce am instalat aceste programe facem urmatoarele operatii:
-> Deschidem programul wally si dam file -> new, selectam half-life pakage(wad), dupa care ne va deschide o fereastra care arata cam asa:
https://redcdn.net/ihimizer/img147/2964/introducerepoza1dv9.jpg

->deschidem Half-life logo creator.

-> dati open, deschideti imaginea, dati autosize, dupa aceea dati make wad, nu apasati pe ok, intrati in folderul unde aveti instalat programul si dati copy acelei imagini cu numele {new si apoi intrati in wally si dati paste, cam asa:
https://redcdn.net/ihimizer/img147/2746/introducerepoza2qo7.jpg
[ imagineile trebuie transformate la dimensiunile : 96*96, de aceea folosim half-life logo creator.]
Dupa ce adaugati acolo mai multe imagini pe care doriti sa le introduceti pe harta, va va arata cam asa:
https://redcdn.net/ihimizer/img147/4262/introducerepoza3yh8.jpg
Acum dam file -> save as, aplicam un nume. Numele.wad trebuie mutat in games/cs/cstrike (numele.wad cum l-ati numit acel wad de la save as).
Trebuie pornit programul hammer valve editor si faceti urmatoarea configurare:
https://redcdn.net/ihimizer/img147/1503/introducerepoza4gs0.jpg
Acum puteti aplica o textura pe un perete, in loc de o textura existenta in cs, puteti adauga una din pozele pe care le-ati introdus in textura �numele.wad�. Arata cam asa :
https://redcdn.net/ihimizer/img144/5006/introducerepoza5qs7.jpg
Cam asta este tot. sper k va fost de ajutor, dak aveti nelamuriri sunt disponibil sa va ajut.

CUM EDITAM HARTI PRECUM : DUST 2, INFERNO, SNOW, ETC... ?!

Tutoarial Transformare fisiere de tip .bsp in fisiere de tip .map

Desi se numeste furt, sa iei munca altuia si tu sa faci modificari, m-am gandit sa va ajut (cu conditia ca pe viitor sa joc si eu pe hartile voastre, care sper ca vor fi cunoscute) sa transformati fisierele .bsp( hartile de cs) in fisiere .map (cele de la valve hammer editor).
Pentru inceput avem nevoie de programul winbspc12 ( link )

Sa trecem la treaba . mai intai deschidem programul si da-m file -> convert, acum alegem un fisier de tip .bsp (din cstrike/maps) si ii dam open hartii alese. Ne apare ceva de genu� :

https://redcdn.net/ihimizer/img144/623/transformare1ik6.jpg

Cand apare asa inseamna ca s-a convertit:

https://redcdn.net/ihimizer/img144/995/transformare2ze0.jpg

FULL UPDATED
Preluat de pe !!!.cstrike.ro

Administrator
AdministratorSite
AdministratorSite

Numarul mesajelor : 13
Localizare : On Terra
Data de inscriere : 16/12/2007

Vezi profilul utilizatorului http://seeker-forum2007.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum